37 Fira Comarcal de Primavera de Campllong 2019

37 Fira Comarcal de Primavera de Campllong 2019

Un any més el CGAC organitzà la prova de treball de gos d’atura Català a la vila de Campllong (Gironès) a on és la prova degana de treball exclusiva per a la nostra raça.

Amb el temps s’ha convertit en una prova internacional, el que ens omple d’orgull el poder veure gossos d’atura català provinents d’altres països a on queda palès que l’estima a la nostra raça ultrapassa fronteres.

Contàrem amb la presència de pastors provinents de 3 països diferents (Catalunya, Estat Francès i Bèlgica) amb un total de 9 gossos i 8 pastors participants i a on es va poder veure un gran nivell.

Cal remarcar que 8 dels gossos tenien pedigree (puresa de raça) el que demostra el bon treball de cria per part dels criadors de la raça que mantenen l’instint de treball a part de la morfologia estricte de la raça

Els judicis anaren a càrrec d’en Joan Rovira i Llonch i de la Gemma Vivés i Casademont que s’estrenava en aquest menester i no ho tingueren gens fàcil a les classificacions finals donat el gran nivell existent com dèiem abans.

Els jutges valoraren i de forma sistemàtica la manera pròpia de treballar de la nostra raça més que el temps, en el seu es premià més que el gos no abandonès cap cap de bestiar de l’escamot, com alhora la seva valentia en vers ells; vàrem valorar també la seva pròpia iniciativa en el treball, penalitzant conductes robòtiques (cal recordar que el gos d’atura català és un gos pastor i no un gos de pastor).

Participants: Marc amb la gossa Lana i el gos Luís; Brigitte amb la gossa Guapa; Josep Maria amb la gossa Cuca; Ann amb el gos Xoco; Àngel amb la gossa Sínia; Joan amb la gossa Pastora; Dani amb el gos Mylo i Sandra amb el gos Izzy.

Els jutges van donar com a guanyadors de la prova: 1r classificat a la Pastora Sandra amb el seu gos Izzy; 2n classificat el pastor Joan amb la seva gossa Pastora i 3r classificat el pastor Josep Maria amb la seva gossa Cuca.

El pastor més ben endiumenjat fou en Josep Maria.

La guanyadora de morfologia (que més s’apropa a l’estandard) fou la gossa Sínia propietat de l’Àngel.

Joan Rovira i Llonch.

Gaudeix del Gos d’Atura Català.
Protegeix i col·labora amb el Gos

Fes-te sòcia – soci