El nostre Club

Història del Club

 Club del Gos d’Atura Català és una associació sense ànim de lucre constituïda el 1981, a Barcelona, a l’empara de la llei d’associacions i inscrita al Registre Nacional d’Associacions del Ministeri de l’Interior amb el número 42.664; afiliat a la Reial Societat Canina d’Espanya, la qual el reconeix com a Club oficial d’aquesta raça a tot l’estat espanyol.

El Club agrupa més de 200 socis, entre els quals hi ha la pràctica totalitat dels criadors i jutges especialistes de la raça, encara que la majoria són simplement propietaris particulars, afeccionats o persones que volen donar el seu suport al projecte de preservació d’aquest patrimoni genètic i cultural. A més, hi ha socis de Catalunya, de la resta de comunitats autònomes i d’altres països (Bèlgica, Suïssa, Alemanya, Dinamarca, França, Itàlia, Luxemburg, Holanda, Suècia i els EEUU).

 

Fa més de 25 anys, mentre d’altres països feia temps que protegien i seleccionaven les seves races canines, aquí s’extingien, víctimes del mestissatge i la incúria de tots plegats. Fou llavors que unes poques persones van començar a buscar, pels masos i els corrals de les nostres comarques, els darrers gossos d’atura de la mena catalana, encara bastant típics, aquells gossos mítics, incansables, conductors de ramats. Al llarg d’aquests anys, des del Club, s’han editat revistes, s’han organitzat activitats públiques de difusió per diverses poblacions de la nostra geografia, s’ha participat en exposicions, s’han organitzat simposis i col·loquis, s’ha fet difusió de la raça en els concursos de gossos d’atura i s’ha tingut una presència força sostinguda als mitjans de comunicació. Per exemple, Televisió de Catalunya i el National Geographic han dedicat sengles programes a les activitats de l’entitat.

Junta Directiva

SOcis colaboradors

El soci/a col·laborador és un soci/a del Club que, no pertanyent a la Junta Directiva, col·labora en alguna tasca del nostre Club de manera permanent o puntual.

JUTGES RECOMANATS

Jutges Especialistes de Gos d’Atura Català

Jutges Internacionals de Gos d’Atura Català

Jutges de Concurs de Gos d’Atura Català

Gaudeix del Gos d’Atura Català.
Protegeix i col·labora amb el Gos

Fes-te sòcia – soci