V Festa del Bosc 2022 a Vallespinosa Demostració de treball amb ramat i Gos d'Atura Català

V Festa del Bosc 2022 a Vallespinosa Demostració de treball amb ramat i Gos d'Atura Català

El Club del Gos d’Atura Català ha participat, per segon any, en el programa d’activitats de la V Festa del Bosc de Vallespinosa, celebrada el cap de setmana del 8 i 9 d’Octubre.

Enguany ens han acompanyat els pastors Juli Bayot i Hilari Novillo, amb en Saüc i la Beyon,  respectivament. Vam realitzar una demostració de treball amb ramat d’ovelles i oques.

La demostració va iniciar-se amb una breu explicació de la nostra raça, les seves virtuts i la importància de preservar-la com a patrimoni i bé cultural Català.

Tot seguit, l’Hilari Novillo va convidar a una trentena de nens i nenes a atansar-se al centre de la pista,  com a voluntaris per materialitzar varies figures en una  demostració dinàmica i divertida. Fins a 5 oques serpentejaven entre els nens, dirigides per la Beyon i les ordres i xiulets de l’Hilari. Per acabar, les oques  van entrar sense complicacions a una cleda formada per canalla contenta i cridanera.

La segona part de la demostració va venir de la mà del pastor Juli Bayot i el seu gos Saüc.  Vam poder gaudir d’una molt bona demostració clàssica de treball amb ramat d’ovelles. En Saüc, gos jove i ben entrenat, va demostrar-nos de nou les seves habilitats de maneig i guia del bestiar.

Una vegada acabada la demostració, alguns socis i propietaris de Gossos d’Atura van poder fer una prova d’instint amb el ramat d’ovelles i els consells d’en Juli, un pastor experimentat en treball amb Gos d’Atura Català.

Ens despedim amb un agraïment a tots els pastors, socis voluntaris i Ajuntament de Pontils per fer possible aquest esdeveniment un any més. En especial, al pastor Hilari per proveir també les oques i el ramat d’ovelles per l’activitat.

Desitgem retrobar-nos de nou tots junts a la nova edició de l’any vinent!

Joan Casadellà.

Gaudeix del Gos d’Atura Català.
Protegeix i col·labora amb el Gos

Fes-te sòcia – soci