Històries d'utilitat

El Gos d'Atura i la recerca de la tòfona

Per les seves característiques racials , el GAC va ser seleccionat com a gos pastor, per a treballar en el camp amb els ramats. En l’actualitat, les “necessitats”, el “progrés” de la societat, i l’economia com a principal excusa, han fet que el bestiar estigui estabulat en superfícies on ja no és necessari el pasturatge, i nostre gos s’està quedant sense treball.
Aprofitant-nos de la seva polivalència , s’està utilitzant com a gos detector i cercador de tòfones en comarques de Catalunya, Castelló i sobretot Teruel, intentant que la nostra raça no es desvinculi del medi rural, que es d’on procedeix.
El seu fàcil ensinistrament i la seva capacitat per al treball en circumstàncies extremes, el fa una eina fonamental en la recerca de la tòfona. A Aragó la recol·lecció de la tòfona va començar a la fi dels anys 50 ,i compten els turolenses, que els catalans, contagiats pels francesos, buscaven “l’or negre” per la Serra de Javalambre, amb els gossos que tenien en les seves masies, eren Gos d´Atura Català.
(M.A.Edo)

En construcció

Disculpeu les molèsties

Gaudeix del Gos d’Atura Català.
Protegeix i col·labora amb el Gos

Fes-te sòcia – soci