XL EXPOSICIÓ MONOGRÀFICA DEL GOS D’ATURA CATALÀ 2021

XL EXPOSICIÓ MONOGRÀFICA DEL GOS D’ATURA CATALÀ 2021

El passat dia 20 de novembre vam celebrar la XL Monogràfica del Club del Gos d’Atura Català en el Parc de la Draga de Banyoles, en el marc de la Fira de Sant Martirià.

En aquesta ocasió van haver-hi 65 gossos inscrits en catàleg, número que no està malament tenint en compte el moment que estem passant amb la COVID, de totes maneres vull aprofitar per a fer una crida a més participació per a les següents Monogràfiques, entenent que aquesta participació és un molt bon indicatiu del treball dels criadors, del Club i de la bona salut cinològica de la nostra raça.

Com quasi tots sabeu he tingut l’honor de jutjar aquesta edició, edició molt especial per ser la XL i coincidir amb el XL aniversari del nostre Club. Vull agrair a tots i totes les participants la seva labor, el seu saber estar i el magnífic ambient durant tot l’esdeveniment, el meu més sincer agraïment perquè sense vosaltres, aquesta la nostra gran festa, no seria possible. També vull destacar l’alt nivell dels gossos presentats, nivell que any rere any anem superant; i fer un especial esment als dos millors exemplars de la Monogràfica, el gos Plom IV d’Espinavessa i la gossa Masovera de Vallespinosa, dos dignes representants de la nostra raça. Com no pot ser d’una altra manera agrair i destacar el treball de totes les persones que amb el seu esforç personal han fet possible, com en anys anteriors, que la nostra gran festa haja sigut tot un èxit. I un especial agraïment a la Jutgessa Vanessa Moyano i als comissaris i comissàries.

Acabada la Monogràfica vam dinar, en la mateixa Fira, unes clòtxines i una carn veritablement bona.

A la tarda es van fer les dues activitats que havien previstes:

• Taller d’etologia a càrrec d’Àngel Casellas, que com sempre ens va sorprendre no sols pels seus coneixements sinó per la seva capacitat per a ensenyar-nos a tots i totes.

• Xerrada de morfologia i caràcter del GAC a càrrec d’Agustí Tonietti, criador, Jutge Especialista de la raça i mestre de la majoria de nosaltres.I després el sopar de germanor de la Monogràfica en el restaurant la Carpa de Banyoles que també va ser un èxit com cada any.

El diumenge al matí es va fer el concurs de treball amb ramat i Gos d’Atura Català, ja tradició dins la Fira de Sant Martirià. 

Enguany, amb 7 gossos amb els seus respectius pastors, tant de territori nacional com de l’estranger!Realment, és un espectacle veure treballar aquests gossos, amb les ovelles i amb el pastor, fent un gran equip. Des del Club del Gos d’Atura Català, intentem que les proves del concurs siguin fidels al treball real que es fa en el dia a dia dels pastors, evitant l’espectacularitat dels típics concursos. És per això que, la majoria dels participants, treballen a diari amb un ramat i aquest és el seu ofici.

            Vicenç Gascó i Correcher

            President del CGAC

Gaudeix del Gos d’Atura Català.
Protegeix i col·labora amb el Gos

Fes-te sòcia – soci