MERCAT DEL RAM DE VIC 2022

MERCAT DEL RAM DE VIC 2022

En el procés de continu treball del Club, el cap de setmana del 9 i 10 d’abril i dins de l’incomparable marc del Mercat del Ram de Vic, el Club va fer diverses exhibicions de treball amb ovelles i Gos d’Atura Català.

El Gos d’Atura Català, única raça canina autòctona de Catalunya, és un gos de pastor, que treballa amb grans ramats, normalment de més de 500 ovelles, i en grans espais. Per això quan ho fem treballar en un espai petit, tancat amb tanques, poques ovelles, normalment unes 20, i molt públic, el gos se sent fora del seu àmbit natural i no entén molt bé que ha de fer, però gràcies al seu instint natural i les seves ganes de satisfer al pastor, dona gust veure’ls treballar junts.

Entre les tasques principals del Club del Gos d’Atura Català, i amb les quals posem més obstinació i dedicació, estan les de:

Difusió de la raça Gos d’Atura Català, que la gent en general i sobretot el poble Català conegui el nostre gos i sàpiga diferenciar-lo d’altres races estrangeres.

La conservació de les característiques tradicionals de la nostra raça, tant a nivell morfològic, com de caràcter i utilitat.

Perquè estem convençuts que el Gos d’Atura Català és una part molt important del nostre patrimoni cultural que no devem ni podem deixar perdre.

Una de les millors maneres que tenim de fer aquesta difusió són aquestes mostres i exhibicions, juntament amb els concursos i la nostra monogràfica anual, que és la festa gran de la raça.

Gràcies a l’Ajuntament de Vic i en particular al Mercat del Ram de Vic, podem dir que aquest cap de setmana ha estat tot un èxit, amb una excel·lent organització i un tracte immillorable, amb una gran quantitat de públic interessat en l’activitat i en el Gos d’Atura Català, i sense oblidar-nos dels nostres grans protagonistes els gossos i els seus pastors i pastores.

Ann amb Xoco i Kiwi

Brigitte amb Guapa

Àndre amb Ona

Josep Maria amb Willy i Maya

David amb Mestre

Des d’aquí m’agradaria fer una crida a totes aquelles persona i entitats que vulguin col·laborar amb la nostra raça, perquè es posin en contacte amb nosaltres i junts portem al Gos d’Atura Català on es mereix.

 

 Vicenç Gascó

Gaudeix del Gos d’Atura Català.
Protegeix i col·labora amb el Gos

Fes-te sòcia – soci