Mercat del Ram de Vic 2019

Mercat del Ram de Vic 2019

El cap de setmana del 13 i 14 d’abril 2019 el Club va ser present al Mercat del Ram de Vic (MRV), una fira ramadera de llarga tradició que es calcula
que rep la visita de 100.000 persones.

Vam organitzar-hi els següents esdeveniments:

  • Dissabte matí i migdia: Concurs Morfològic de Gos d’Atura Català, amb en Demetri Sanz com a jutge.
  • Dissabte tarda: exhibició d’agility amb Gos d’Atura Català
  • Diumenge matí i tarda: demostració de treball amb Gos d’Atura Català i Ovella Ripolles.

Com ja hem explicat alguna vegada per evitar confusions, el Concurs Monogràfic seria el germà petit de l’Exposició Monogràfica quecada any es fa a Banyoles, on, a diferència del Concurs, s’hi posa en joc el CAC obligatori. Tot i així hi va haver moltes inscripcions i participants amb gossos de molt nivell. Agrair la participació a tots els expositors, i donar l’enhorabona als propietaris i/o criadors dels gossos guardonats.

I en el mateix marc del Concurs us volem explicar un fet destacable. A les 12h, just quan s’acabava de jutjar la molt nombrosa Classe Oberta Femelles, i mentre ens estàven entrevistant els professionals del 9TV amb les dues millors classificades d’aquesta categoria, es va adreçar cap a nosaltres la comitiva oficial encapçalada pel Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra. Acompanyat per l’Alcaldessa de Vic, Anna Erra, entre d’altres.

Sentint-ho molt vam haver d’interrompre l’entrevista, la qual va continuar amb el jutge del Concurs. Així que vam tenir l’honor de saludar- los i fer-los partíceps de les principals característiques del Gos d’Atura Català. Començant pel fet que és la única raça canina autòctona de Catalunya, ensenyant-li les dues millors gosses de classe oberta, explicant-li que el Gos d’Atura Català avui en dia és una raça tant funcional com de companyia, des del treball a l’agility, passant per la Teràpia Assistida, etc.. Per part seva va demostrar un interès sincer per la nostra raça, ajupint-se a tocar lesgosses i explicant-nos que de petit sovintejava una masia de Llagostera on estava en contacte amb un Gos d’Atura Català. No només això, sinó que ens va confessar un cop s’hagi jubilat, s’imagina escrivint les seves memòries amb un Gos d’Atura Català al costat.

Una estona més tard, coincidint amb el final de la seva visita al MRV i just abans de marxar, el MH President va accedir amb molt de gust a fer-se unes fotos amb els dos millors adults del Concurs.

A tall d’anècdota, explicar-vos que el President em va preguntar tot estrenyat: “però no eren les que m’has ensenyat abans, les millors?”. La complexitat dels concursos…

Concloent i reflexionant sobre aquesta trobada, voldria traslladar-vos la importància pel prestigi del Gos d’Atura Català que la màxima autoritat de Catalunya s’interessi per la raça canina autòctona de Catalunya i el seu Club; ho valorem com una notícia excel·lent!

El dissabte a la tarda l’exhibició d’agility va tenir un públic nombrosíssim que va gaudir veient saltar 10 gossos d’atura català de diversos nivells. Des de l’excel·lència de l’Enxaneta i l’Ivan, guanyadors del Campionat de Catalunya, 1a divisió, 2018. O en Llamp i la Ufe, que també són una parella de competició. Fins a d’altres gossos de nivell amateur i/o debutants.

Com hem anat fent darrerament, vam acabar l’exhibició convidant la mainada del públic a participar-hi, demostrant així l’excel·lent temperament que tenen la majoria de gossos de la nostra raça.

Agrair a tots els participants que us vau apropar fins a Vic, i mirarem de trobar la manera de desenvolupar el potencial de tots aquests gossos i guies amb molt de talent!

I el diumenge la demostració de treball amb 3 gossos d’atura català. Dos vinguts de França, de la mà de l’Ann i la Brigitte, en Xoco i la Guapa. I una de Catalunya, la Sínia. Vull agrair especialment a l’Ann i la Brigitte per haver fet 6 hores de cotxe per venir expressament a Vic a fer la demostració. Mentre que la Guapa i la Sínia encara estan aprenent, en Xoco va fer una demostració excel·lent.

Fins aquí aquest llarg resum d’un cap de setmana de màxima difusió pel Gos d’Atura Català i pel Club, n’estem molt satisfets. També dir-vos que no tot va ser alegria, el diumenge també vam viure una experiència molt desagradable. Però com fem sempre, ho vam superar amb la unitat i recolzament ja habituals, però no per això menys rellevants.

Agrair a les Fires i Turisme de Vic, i a l’Ajuntament per comptar amb nosaltres en un marc tan ideal pel Gos d’Atura Català. Però sobretot als companys. Especialment els que van fer el “triplet” (estant tot el cap de setmana a Vic participant en l’organització dels 3 esdeveniments), però a tothom en general. També els que per motius diversos no hi van poder ser físicament, però que han col·laborat d’una manera o una altra en l’organització i/o difusió d’aquests esdeveniments.

Enhorabona a tots i totes 

Gaudeix del Gos d’Atura Català.
Protegeix i col·labora amb el Gos

Fes-te sòcia – soci